home
Goudanet zoekt in
• de catalogi van bibliotheek, streekarchief en museum;
• lokale internetsites;
• Tidinge van die Goude (fulltext);
• de Schatkamer (fulltext);
• landelijke bronnen;
• nieuwsbrieven, publicaties e.d. van Goudse cultuurhistorische organisaties

Bram en Hans Vooys pioniers 50cc

[07-01-11] 440-introbramgroot.jpg


Hoewel er niet eens zo lang door ons aan motorsport is gedaan denk ik dat wij, Bram en Hans Vooys, voor de 50cc motorcross zeker in deze regio pioniers zijn geweest.

Het begin van deze motorcross klasse en de bloei daarvan hebben we dan ook meegemaakt en wellicht hebben we een rol gespeeld in populariteit daarvan.

De bromfiets klasse en de motorsport algemeen had al snel onze interesse, we woonden tenslotte begin 60er jaren in de Roemer Visserstraat grenzend aan de Da Costakade waar Joop Kruizinga in de poort z'n werkplaats had.


We volgden hem dan ook regelmatig tijdens zijn trainingsritten in de Kom nabij de Juliana sluizen.

Van een buurt bewoner kregen een oude en vastgelopen Victoria brommer, in de schuur achter ons huis is er dagenlang aan gesleuteld.


We hebben de Victoria overigens nooit goed aan de praat gekregen. We leerden echter wel hoe een tweetact (bromfiets) motor werkte.
Op jonge leeftijd en nog lang niet oud genoeg om op een bromfiets in het verkeer te mogen rijden deden we met ons gesleutel hieraan behoorlijk wat kennis op.


lees hier het volledige verslag

Reageer zelf op deze pagina
Schrijf een reactie
Warning: include(includes_html/footerlinkjes.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /srv/pimbol/www/dossiers.goudanet.nl/dossiers.php on line 229

Warning: include(includes_html/footerlinkjes.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /srv/pimbol/www/dossiers.goudanet.nl/dossiers.php on line 229

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'includes_html/footerlinkjes.php' for inclusion (include_path='.:/var/php5/lib/php') in /srv/pimbol/www/dossiers.goudanet.nl/dossiers.php on line 229
X

nieuwsbrief

Meld je aan voor de digitale nieuwsbrief!