home
Goudanet zoekt in
• de catalogi van bibliotheek, streekarchief en museum;
• lokale internetsites;
• Tidinge van die Goude (fulltext);
• de Schatkamer (fulltext);
• landelijke bronnen;
• nieuwsbrieven, publicaties e.d. van Goudse cultuurhistorische organisaties

Lopend met de NORTON

[25-02-11] 440-introgrootkramer.jpg


Piet Kramer uit Berkenwoude over zijn hobby MOTORSPORT. Piet oud-gouwenaar (woonde 25 jaar aan de Voorwillens(eweg), geniet nog altijd van zijn mooie herinneringen aan de Goudse motorsport. Voor dossier SPORTSTAD schreef Piet enkele mooie anekdotes uit het Goudse.


Uitlaatgeluid
Zo klonk in de 50er jaren het uitlaatgeluid van de zware motoren van de gebroeders Roos uit de Twaalfmorgen (weggetje bij de grens van Reeuwijk/Gouda iedere dag tot in ons huis.
Jan en Jaap Roos waren zeer bekend in Gouda, waren te onderscheiden door een litteken op het voorhoofd verscholen onder het haar.
Ze zijn als tweeling getrouwd met twee gezusters uit regio Delft en de dames kunnen ook een tweeling geweest zijn. Deze ruige motormannen zijn later door een familie tragedie beiden in het plassengebied door geweervuur om het leven gekomen.


Norton motorfiets reed etalage in
50'er jaren. Die tijd is het gebeurd dat door regen of alcohol op een avond een Norton motorfiets op de Lange Tiendeweg door slip vanuit de bocht bij woninginrichting v/d Pavoordt in de etalage belandde.
Als jochie heb ik de foto in de krant, de Nieuwe Zuid Hollander gezien, dat gebeurde ook en later kom ik op deze motorfiets nog terug.


lees hier het gehele verslag
Warning: include(includes_html/footerlinkjes.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /srv/pimbol/www/dossiers.goudanet.nl/dossiers.php on line 229

Warning: include(includes_html/footerlinkjes.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /srv/pimbol/www/dossiers.goudanet.nl/dossiers.php on line 229

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'includes_html/footerlinkjes.php' for inclusion (include_path='.:/var/php5/lib/php') in /srv/pimbol/www/dossiers.goudanet.nl/dossiers.php on line 229
X

nieuwsbrief

Meld je aan voor de digitale nieuwsbrief!