home
Goudanet zoekt in
• de catalogi van bibliotheek, streekarchief en museum;
• lokale internetsites;
• Tidinge van die Goude (fulltext);
• de Schatkamer (fulltext);
• landelijke bronnen;
• nieuwsbrieven, publicaties e.d. van Goudse cultuurhistorische organisaties

Ronde van Gouda

Zaterdag 24 juli 1937 organiseerde de Goudse rennersclub ,,Excelsior" voor de eerste maal de ,,Ronde van Gouda". Het wielerspektakel trok duizenden bezoekers.


In de Goudsche Courant verscheen het volgende bericht:


De Ronde van Gouda, het traject vastgelegd. 200 renners aan de start.In gezelschap van den heer G. Hess commissaris van politie en eenige bestuursleden van de G.R.C. Excelsior heeft de secretaris van de Techn. Commissie der N.W.U. gistermiddag het traject gekeurd voor de Ronde van Gouda, welke zaterdag 24 Juli a.s. in het stadsdeel Kort Haarlem zal worden verreden.


Het traject zal 1850 meter lang zijn. Gestart wordt op den Burg. Martenssingel (het breede gedeelte bij de Karnemelksloot); Burg. Martenssingel , F.W. Reitsstraat, de vrij steile oprit naar de Goejanverwelledijk; afrit naar Krugerlaan langs de O-zijde tot aan de Bothastraat, daarna wenken de renners af naar links naar de W-zijde van den Krugerlaan en via de Dutoitstraat wordt dan weer naar den Burg. Martenssingel gereden.
(bron: Goudse Courant juli 1937)


Niet minder dan Gerrit Schulte was de eerste winnaar. Lees hier het verslag.


Op 6 augustus 1944 won Gerrit Schulte voor de tweede maal de Ronde van Gouda. Hier het volledige verslag.


[10-02-09] 200-schulte.jpg


Op zondag 9 juni 1946 werd de 6de Ronde van Gouda verreden.Voor de tweede achtereenvolgende keer vormden Bleekerssingel en Boelekade het parcours (1100 meter).

Theo Middelkamp was een pracht van een winnaar. Lepe Fieleke, de Fiel (vanwege zijn uitgekookte koersen), dit waren de bijnamen van Theo Middelkamp in het peloton en bij de fans.

Het volledige verslag kunt u hier lezen.


Ries Broekhuijzen uit Odoorn (Drenthe) stuurde de volgende foto's genomen tijdens de Ronde van Gouda in De Korte Akkeren.
Deze ronde werd verreden op de Koningin Wilhelminaweg en de Gaarlandtsingel.
Duizenden supporters hebben hier uren wielerplezier aan beleefd.
De renners hesen zich in het wielerpak op het ONA terrein of bij particulieren rond het circuit.


[10-02-09] 200-rgouda1.jpg


[10-02-09] 200-rondeg2.jpg


[10-02-09] 200-rgouda2_vg.jpg

Reageer zelf op deze pagina
Schrijf een reactie
Warning: include(includes_html/footerlinkjes.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /srv/pimbol/www/dossiers.goudanet.nl/dossiers.php on line 229

Warning: include(includes_html/footerlinkjes.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /srv/pimbol/www/dossiers.goudanet.nl/dossiers.php on line 229

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'includes_html/footerlinkjes.php' for inclusion (include_path='.:/var/php5/lib/php') in /srv/pimbol/www/dossiers.goudanet.nl/dossiers.php on line 229
X

nieuwsbrief

Meld je aan voor de digitale nieuwsbrief!