home
Goudanet zoekt in
• de catalogi van bibliotheek, streekarchief en museum;
• lokale internetsites;
• Tidinge van die Goude (fulltext);
• de Schatkamer (fulltext);
• landelijke bronnen;
• nieuwsbrieven, publicaties e.d. van Goudse cultuurhistorische organisaties

RADIUS-AKTIEF

De vereniging Radius/MVC heeft in het seizoen 1969-1970 met 12 seniorenteams en 6 jeugdteams aan de competitie deelgenomen.


Alle teams trainden en speelden in de sporthal de Springers. Superregelaar aldaar was conciërge Janssen uit Haastrecht. Gesprekspartners bij de Goudse sportstichting waren de heren Zand¬voort en de Groot.

De periode tot medio 1976 hier te vermelden. Dat het hectische jaren zijn geweest kan ik u verzekeren.


Ik beperk me tot een aantal wetenswaardigheden en anekdotes.

Het aantal Radiusteams is in die periode toegenomen van 18 tot 27.


Dames 1 is eenmaal kampioen geworden en twee keer gedegradeerd. Speelsters van dames 1 uit die tijd Anneke Kruisheer, Leny de Mol, Marian Stout, Herma Berndsen, Riet Klerk Anneke Zorg en Joke Aerts.


Heren 1 is in een periode van 4 jaar 2 maal kampioen geworden en heeft in 1973 de eredivisie bereikt.
Het team heeft tot 1976 (degradatie) op dat hoogste niveau gespeeld. Spelers waren o.a.; Bert Reparon, Willem Hardijzer, Bram Stolk, Hans de Mol, Pim Steenbergen, Sjaak Kemp, Leo Straver, Theo Klein Hans Krieger, Ruud van de Broek.


De vereniging is in de periode tot 1973 gesponsord geweest door resp. Verzijl Sport (Henk heb ik al bedankt) en de Rabobank (bedankt de heren Kemp en Zuur).

In 1973 werden de contacten met een grote sponsor gelegd. Goudse Verzekeringen werd de genereuze ondersteuner van de vereniging.
Enthousiaste mannen aldaar de heren Bouwmeester en Van Gelder. Met Six van Leeuwen en Jan Spoel van de Goudse hadden we de dagelijkse contacten.


De toestemming door de NeVoBo tot naamswijziging heeft ondergetekende als 'arme' voorzitter de haren doen verliezen (nog steeds niet terug). Voor de rechtbank in Den Haag hebben meester James en ondergetekende de 'Goudse" positie met verve toegelicht. De getroffen schikking met de Bond (P. de Bruin als bekende voorzitter) heeft de vereniging zeker geen schade berokkend.


De jeugd van Radius/MVC behoorde tot de top van Nederland. eigen kweek spelers als Theo Klein, Leo Straver, Peter Koolmees, Loek Fresen ,Ron Bredie en Peter van Jaarsveld hebben het tot Radius/MVC 1 en sommigen tot de top van Nederland gebracht.


Trainers kwamen en gingen. Na Jaap Akkerhuis( 2X) kwam Gerard Tanis (promotie naar de eredivisie). Gerard moest wegens tijdsgebrek opstappen. Hij werd opgevolgd door Jaap Hogendoorn. Deze later door oud -speler Gerard Mulder


De historische wedstrijden in de Springers met publiek tot ca. 1500 man per avond staan, denk ik niet alleen mij in het geheugen gegrift. De sfeer die soms tot heftige emoties leidde, was berucht bij elke tegenstander.

Ons publiek bestond uit sportliefhebbers van allerlei takken van sport in Gouda en omstreken.


De Olympianen, GSV érs, Ona, Vires en Gouda -mensen als de meest trouwe bezoekers.


De volle bussen met supporters naar de uitwedstrijden in heel Nederland (Petrus en Paulus, Starlift/Blokkeer, VVC en US) waren zo mooi om mee te maken.


"Culturele' uitwisselingen met de sociëteiten De Gonz en So What voerden tot totale gekte met roeiwedstrijden in de turfsingel en stoeipartijen (gemengd) in de sporthal.


Bedankt voorzitters Clemens van Leeuwen, Adri Vreeken en last but not least Klaas Witvoet, Hennie van Driel en hun besturen en leden.

Wij als volleybalvereniging mochten hun sozen gebruiken bij de wedstrijdvoorbereidingen en gelukkig ook voor feesten.


De schrijvende pers uitte zich dikwijls in superlatievenDe Goudse Krant (Peter Dijkgraaf, Peter van Oranje), Rijn en Gouwe (Rien van Vliet) en de Goudse Post (Pieter G. Den Broeder) waren kind aan huis.


Gouda is
"RADIUS -AKTIEF"
was een gevleugelde uitspraak in een van die bladen.


bron: Guus van den Bovenkamp
Warning: include(includes_html/footerlinkjes.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /srv/pimbol/www/dossiers.goudanet.nl/dossiers.php on line 229

Warning: include(includes_html/footerlinkjes.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /srv/pimbol/www/dossiers.goudanet.nl/dossiers.php on line 229

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'includes_html/footerlinkjes.php' for inclusion (include_path='.:/var/php5/lib/php') in /srv/pimbol/www/dossiers.goudanet.nl/dossiers.php on line 229
X

nieuwsbrief

Meld je aan voor de digitale nieuwsbrief!