home
Goudanet zoekt in
• de catalogi van bibliotheek, streekarchief en museum;
• lokale internetsites;
• Tidinge van die Goude (fulltext);
• de Schatkamer (fulltext);
• landelijke bronnen;
• nieuwsbrieven, publicaties e.d. van Goudse cultuurhistorische organisaties

G.R.B. 90 jaar

[15-04-11] 440-introreddingsbrigadegroot.jpg


Het redden van drenkelingen
Gisteravond had de vereniging ,,Eerste Hulp bij Ongelukken" in de sociëteit ,, De Reunie" een vergadering belegd, voornamelijk met het doel te komen tot de oprichting van een brigade voor het redden van drenkelingen alhier.

De druk bezochte bijeenkomst die o.a. door enkele doktoren, de commissaris en de inspecteur van politie met enkele agenten werd bijgewoond, werd geopend door de waarnemend voorzitter, de heer Natrop.


Strenge zeden
In de ouden tijd was het kunnen zwemmen een eis, echter het christendom heeft met z'n strenge zeden het zwemmen steeds meer in onbruik gemaakt.
Eeerst tegen het einde der 18de eeuw werd aan de lichaamsoefeningen en dus ook aan het zwemmen weer een belangrijke plaats ingeruimd.
Geen lichaamsbeweging is zo gezond voor lichaam en geest als het zwemmen, dat tevens een middel is om zich zelf en anderen het leven te kunnen redden.
Hierbij haalde spreker verschillende voorbeelden aan van het verdrinken van mensen, wat dikwijls had kunnen worden voorkomen, wanneer de omstanders te water hadden durven gaan om een drenkeling te redden.


lees hier het gehele verslag

www.goudsereddingsbrigade.nl

Reageer zelf op deze pagina
Schrijf een reactie
Warning: include(includes_html/footerlinkjes.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /srv/pimbol/www/dossiers.goudanet.nl/dossiers.php on line 229

Warning: include(includes_html/footerlinkjes.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /srv/pimbol/www/dossiers.goudanet.nl/dossiers.php on line 229

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'includes_html/footerlinkjes.php' for inclusion (include_path='.:/var/php5/lib/php') in /srv/pimbol/www/dossiers.goudanet.nl/dossiers.php on line 229
X

nieuwsbrief

Meld je aan voor de digitale nieuwsbrief!