home
Goudanet zoekt in
• de catalogi van bibliotheek, streekarchief en museum;
• lokale internetsites;
• Tidinge van die Goude (fulltext);
• de Schatkamer (fulltext);
• landelijke bronnen;
• nieuwsbrieven, publicaties e.d. van Goudse cultuurhistorische organisaties

Joop Cabout terug uit Helsinki 1952

[29-01-10] 440-introcabout.jpg


Joop Cabout terug uit Helsinki

,,We voelden het overspelen tegen Joegoslavië als groot onrecht"

En toen de wedstrijd zelf: tegen die speelwijze konden we niet op

,,Gezamenlijk personeel Kaarsenfabriek Gouda feliciteert waterpolospelers met behaalde successen en ziet met vertrouwen laatste fase tegemoet, succes".
Zo luidde het telegram, dat de Kaarsenfabriekers donderdag, na de wedstrijd Nederland-Hongarije, naar Helsinki zonden om de Hollandse waterpolospelers een hart onder de riem te steken voor de tweede ontmoeting tegen Joegoslavië.
De andere morgen werd de wedstrijd gespeeld . . . . straatmakers in de Korte Akkeren legden voor een half uur het werk neer om naar het radioverslag van Dick van Rijn te luisteren.
Des avonds werkten zij dertig minuten over. Op kantoren kwamen tientallen employe's te laat . . . in bedrijven werden radiotoestellen neergezet.
En dat allemaal om in gedachten in het Finse zwemstadion te zijn, waar de spannendste wedstrijd van het waterpolotournooi werd gespeeld.
Hollandse gedachten waren Finland, bij van Feggelen en Braasem, bij Bijlsma, van Gelder, Korevaar en Smol. Maar vooral bij onze Goudse speler Joop Cabout, de enige Goudse deelnemer aan de Olympische spelen, die als rechtsvoor zijn steentje heeft bijgedragen aan de successen van het Nederlands zevental.


lees hier het volledige verslag

Reageer zelf op deze pagina
Schrijf een reactie
Warning: include(includes_html/footerlinkjes.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /srv/pimbol/www/dossiers.goudanet.nl/dossiers.php on line 229

Warning: include(includes_html/footerlinkjes.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /srv/pimbol/www/dossiers.goudanet.nl/dossiers.php on line 229

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'includes_html/footerlinkjes.php' for inclusion (include_path='.:/var/php5/lib/php') in /srv/pimbol/www/dossiers.goudanet.nl/dossiers.php on line 229
X

nieuwsbrief

Meld je aan voor de digitale nieuwsbrief!