home
Goudanet zoekt in
• de catalogi van bibliotheek, streekarchief en museum;
• lokale internetsites;
• Tidinge van die Goude (fulltext);
• de Schatkamer (fulltext);
• landelijke bronnen;
• nieuwsbrieven, publicaties e.d. van Goudse cultuurhistorische organisaties

Deel 1: Zo is het begonnen ! ! !

[29-09-10] 440-introgrootade.jpg


Op een oude fiets, omgebouwd naar een echt gelijkende crosser, op het terrein de Rimboe genaamd, naast "De Kom" bij de Julianasluis, voor het Kikkerbad, waar nu het circuit van de miniracebaan ligt.


Wij, mijn twee jaar jongere broer Frank en ik met enkele vriendjes, imiteerden Joop Kruisinga, ons toekomstige zwager, die in 1955 zijn motorzaak opende aan het Margrietplein.


Frank, nauwelijks tien jaar mocht toen al stiekem in de werkplaats helpen en reed al eens met lef op een lichte motorfiets.
Al snel werd ik ook "ingelijfd" en besmet met het motorvirus.


lees hier verder

[29-09-10] 200-motorandre.jpg

Andre den Edel in actie 1975


Gouwenaar Andre den Edel beschrijft hiernaast in het eerste deel de start van zijn prachtige motorsportloopbaan.

Voor de Goudse sportliefhebber een prachtige kans om kennis te maken, niet alleen met de prestaties van Andre maar ook met de achtergronden van de motorsport.
De aankomende maanden in vele delen dit boeiende verslag in het dossier SPORTSTAD op het www.goudanet.nl


De redactie roept graag Gouwenaars op om ook hun sportief verleden aan het papier toe te vertrouwen en het nageslacht mee te laten genieten van de prachtige verhalen.

Reageer zelf op deze pagina
Schrijf een reactie
Warning: include(includes_html/footerlinkjes.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /srv/pimbol/www/dossiers.goudanet.nl/dossiers.php on line 229

Warning: include(includes_html/footerlinkjes.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /srv/pimbol/www/dossiers.goudanet.nl/dossiers.php on line 229

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'includes_html/footerlinkjes.php' for inclusion (include_path='.:/var/php5/lib/php') in /srv/pimbol/www/dossiers.goudanet.nl/dossiers.php on line 229
X

nieuwsbrief

Meld je aan voor de digitale nieuwsbrief!