home
Goudanet zoekt in
• de catalogi van bibliotheek, streekarchief en museum;
• lokale internetsites;
• Tidinge van die Goude (fulltext);
• de Schatkamer (fulltext);
• landelijke bronnen;
• nieuwsbrieven, publicaties e.d. van Goudse cultuurhistorische organisaties

PUCK NOORLANDER

[31-03-09] 440-noorlander2.jpg

Staand v.l.n.r.: Ton van Barneveld, ?, Jan Oudijk, ?, Martin de Jager, Bert Streutbaum, leider C. Eikenaar en T. Eikenaar
Zittend v.l.n.r.: Puck Noorlander, Joop Duyvendijk, Ton Thie, Ton van Beynum, Henk Vos.
Op de achtergrond de staantribune bij ONA.


Bij Olympia ben ik begonnen. Jan Alblas/Ger Perdijk hebben mij aangemeld.


Een mooie tijd gehad. Tot aan de A-jeugd was ik actief bij Olympia. Met C1 en A1 werden we kampioen. Vele bekende spelers zaten in dit elftal. Ton Thie onze keeper heeft bij ADO (Den Haag) een mooie prof carrière opgebouwd. Vele spelers van dit elftal zijn eerste elftal speler geworden.


Na een onderbreking van drie jaar ben ik naar GSV gegaan. Hier heb ik nog met veel plezier tien jaar gespeeld.


Hoogte punten?
In april 1967 natuurlijk de promotie naar de 1ste klas (zie verslag op deze site, redactie). Een pracht van een ervaring.


Op 17 september 1967 werd GSV uitgenodigd om een wedstrijd te spelen tegen AJAX in Zeist op het sportcentrum van de KNVB. Michels zelf nodigde ons uit om in voorbereiding voor de Europacup wedstrijden tegen Real Madrid als sparringpartner te komen spelen. Zelf was ik geblesseerd maar toch onvergetelijk. Hoewel Feijenoorder een pracht evenement. Op de foto met Johan Cruijff leuk om terug te zien.


Op 20 september 1967 speelde AJAX tegen Real Madrid de eerste ronde voor de Europacup 1. Uitslag 1-1. Voor Ajax scoorde Johan Cruijff. De tegengoal was van Jose Pirri.
11 oktober 1967 return bij Real Madrid. 2-1 voor Real. Gento en Veloso scoorde voor Madrid, de Ajax-goal was van Henk Groot.
Opstelling Ajax 20 september 1967:
Bals (keeper), Suurbier, Pronk, Vasovic, Hulshoff, Muller, Groot, Swart, Nuninga, Cruijff en Keizer.
Aan welke trainer heb je de mooiste herinneringen?
Natuurlijk aan trainer Hegemans. Met hem promoveerden we met GSV naar de 1ste klas.


Welke wedstrijd is het meest bijgebleven?
Gouda - GSV oktober 1967: de eerste derby van GSV in de 1ste klas tegen Gouda. Wat een ervaring was dit. Op de fiets naar de Nieuwe Vaart. Door het park de hoogte op en tussen de mensenmenigte naar het Goudaveld. Mijn zenuwen gierden door de keel wat een sfeer op dit veld. De Pionier speelde prachtige voetbalmarsen en wij liepen ons warm. Wij GSV'ers wisten niet wat we meemaakten en waren eigenlijk al verslagen voor de eerste bal aanraakten. We stonden echt stijf van de zenuwen, over het geheel genomen was het geen goede wedstrijd van beide kanten. Gouda kon duidelijk beter omgaan met deze ervaring. Hans Brouwer was de man van het Gouda doelpunt. Voor mij is dit nog steeds de mooiste partij uit mijn loopbaan.

lees hier het complete verslag . . .


Volg je het voetbal nog?
Kijk wel, maar de belangstelling is wel wat minder geworden.


Heb je nog een leuk verhaal?
Het mooiste verhaal vind ik eigenlijk zelf wel de rondtour door Gouda met GSV na de behaalde titel. Natuurlijk had ik in mijn geheugen opgeslagen de rondtour van vv Gouda bij het behaalde Landskampioenschap. Duizenden supporters (Gouwenaren) stonden langs het parcours om de Gouda spelers toe te juichen. Ook wij nu met een rondtour de Kleiweg op. Op de Kleiweg zeven mensen en wij maar zwaaien. Een hiervan was de heer Jan Kapteijn. Die woonde aan de Kleiweg en had een fruitwinkel.

[31-03-09] 200-noorlander4.jpg


[31-03-09] 200-noorlander.jpg


[31-03-09] 200-noorlander3.jpg

Puck Noorlander ontmoette Johan Cruiff

Reageer zelf op deze pagina
Schrijf een reactie
Warning: include(includes_html/footerlinkjes.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /srv/pimbol/www/dossiers.goudanet.nl/dossiers.php on line 229

Warning: include(includes_html/footerlinkjes.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /srv/pimbol/www/dossiers.goudanet.nl/dossiers.php on line 229

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'includes_html/footerlinkjes.php' for inclusion (include_path='.:/var/php5/lib/php') in /srv/pimbol/www/dossiers.goudanet.nl/dossiers.php on line 229
X

nieuwsbrief

Meld je aan voor de digitale nieuwsbrief!