home
Goudanet zoekt in
• de catalogi van bibliotheek, streekarchief en museum;
• lokale internetsites;
• Tidinge van die Goude (fulltext);
• de Schatkamer (fulltext);
• landelijke bronnen;
• nieuwsbrieven, publicaties e.d. van Goudse cultuurhistorische organisaties

Torenbadbrug


Bij de watertoren aan de Schielands Hoge Zeedijk heeft het Torenbad gelegen. Om de bezoekers van het bad, meestal kinderen, veilig naar de overkant te krijgen, was er een ijzeren brug gebouwd over de Rotterdamseweg tussen de van Baerlestraat en de Schielands Hoge Zeedijk.

Voor zover ik weet droeg deze brug geen naam, ik heb hem maar Torenbadbrug gedoopt.


[13-08-10] 440-torenbadbrug_.jpg


Het Torenbad is nooit als zwembad gebouwd, maar de waterbassins van de watertoren hebben jaren voor veel zwemplezier gezorgd als openluchtzwembad. Het bad is gesloten bij de opening van het zwembad De Tobbe.


[13-08-10] 440-torenbad.jpg

Op de achtergrond is de imposante watertoren te zien. Deze uit 1883 daterende toren is gebouwd in neo-romaanse stijl, naar een ontwerp van architect J. Schotel.


[14-08-10] 440-torenbadbrug2_.jpg


Bovenstaande foto is genomen vanaf hetzelfde standpunt op de Schielands Hoge Zeedijk als de eerste foto. Het is prachtig groen op deze plek.

[14-08-10] 440-torenbadbrug3_.jpg

Op deze plek in de van Baerlestraat, ter hoogte van de Busken Huetstraat, liggen nog de fundamenten van de ijzeren loopbrug.

Reageer zelf op deze pagina
Schrijf een reactie
Warning: include(includes_html/footerlinkjes.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /srv/pimbol/www/dossiers.goudanet.nl/dossiers.php on line 229

Warning: include(includes_html/footerlinkjes.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /srv/pimbol/www/dossiers.goudanet.nl/dossiers.php on line 229

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'includes_html/footerlinkjes.php' for inclusion (include_path='.:/var/php5/lib/php') in /srv/pimbol/www/dossiers.goudanet.nl/dossiers.php on line 229
X

nieuwsbrief

Meld je aan voor de digitale nieuwsbrief!